mountaintour

moto1vrijeme

Bosnia(BA)English (United Kingdom)
FacebookTwitterWordpressYoutubeBlogger

rezervacija

banner_190x75

Marketing

ponuda 01

untitled-1_01

untitled-1_02

untitled-1_03

untitled-1_04

untitled-1_05

untitled-1_06

Planinarenje
spada u tip tura koje odgovaraju planinarima koji žele nešto više i spremni su da penju duge ture. To znači da ste vi iskusan planinar i da ste već penjali neke planine preko 2000 metara. Nema uspona uz stijene. Neke od ovih tura su takođe u kategoriji Osvoji VrhTura Crno jezero - Treskavica (1675 mnv)

Provedite dan na jednoj od najatraktivnijih BH planina

 

PODACI O TURI:

  • Planina: Treskavica
  • Dan u sedmici: Bilo koji
  • Kategorija: Srednje tešla planinska tura
  • Ukupno Sati Hoda: 3 do 4
  • Polazak: 07:00
  • Približno Vrijeme Povratka: 19:00 u Sarajevu
  • Kontakt za prijave: 061 924 009
  • Šta nositi: Čvrste cipele za planinarenje (Planinarske čizme) su najpreporučljivije, duge hlače, minimalno 1 litra vode (ne sok), sendvić, (voće, orašasti plodovi, grožđice i čokolada), vjetrovka (kabanica), krema za sunce sa jakim zaštitnim faktorom (SPF), kapa ili šešir i fotoaparat.
  • Ova Tura Uključuje: Transport od Sarajeva i nazad, kafa/čaj, jednog potpuno obučenog, opremljenog i iskusnog vodića.

 

Pravac kretanja i boravak na jezeru

Krećemo od sela Turovi te preko Sustavaca, Skoka, Kozje Luke i Šišana, dolazimo do Crnog jezera nakon 4 sata laganog hoda. Na jezeru se pravi duža pauza. Ako je vrijeme lijepo ima dovoljno vremena i za kupanje, sunčanje. Oni koji ne zele da se kupaju mogu isprobati roštiljske vještine. Obavezno ponijeti sa sobom kremu za sunčanje, sunčane naočale i osmjeh.

 

O Treskavičkim jezerima

Treskavicu je priroda je obdarila velikim brojem jezera. Poznata je po iznimnoj ljepoti pejsaža i po mnogima je jedna od najljepših bosanskohercegovačkih planina. Jezera se napajaju iz lednika, podjezerskih izvora, okolnih izvora i potoka. Do većine jezera se ne može prići automobilom i time su zaštićena od ljudskog djelovanja. Crno jezero (1675 mnv) se nalazi sjeverozapadno od Velikog jezera. Leži u uvali između Ljeljena i Ilijaša. Ledničkog je porijekla. Napaja se lednikom i podjezerskim izvorima. Dugo je 170, široko 100 i duboko 4 metra. Ljeti je izuzetno pogodno za kupanje i kampovanje. U jezeru živi triton, endemični vodozemac.

 

Ukoliko trebate dodatne informacije rado ćemo vam pomoći. Kontaktirajte nas bilo kojim danom.

 


Naslovna- O stranici - Marketing - Kontakt

Copyright @ MountainTour.ba